Herbata Pu-erh

Herbata Pu-erh to kolejny bardzo ważny rodzaj herbaty, który przygotowywany oraz spotykany jest również na terenie naszego pięknego kraju. Przedstawiana oraz opisywana w niniejszym tekście terminologia oczywiście bezpośrednio została przypisana do ogólnego pojęcia herbaty. Jest to jedynie jeden z wielu rodzajów tego typu pojęcia, który został wyodrębniony na podstawie specjalistycznej oraz profesjonalnej klasyfikacji bezpośrednio dotyczące podziału herbaty na mniejsze pod kategorie oraz rodzaje ze względu na wiele czynników bezpośrednio utożsamiających się z danym rodzajem oraz daną herbatą. Nikogo nie dziwi w takim układzie fakt, że herbata Pu-erh został również wyodrębniona oraz stworzona. Charakteryzuje się ona tym, że znacznie dłużej przygotowywane są liście wykorzystywane w procesie przygotowywania. Liście tego typu przybierają kolor czerwony. Bardzo często herbata Pu-erh nazywana jest herbatą czerwoną ze względu na swój kolor oraz ze względu na fakt, że liście leżakowały oraz były podawane fermentacji o wiele dłużej.

Both comments and pings are currently closed.